5ος Ορεινός Αγώνας Δρόμος Αμφίπολης

Πότε:
5 Μαΐ 2019 @ 11:00 – 12:00
2019-05-05T11:00:00+03:00
2019-05-05T12:00:00+03:00
Πού:
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

5ου Ορεινού Αγώνα Δρόμου Αμφίπολης (Βρασίδειος δρόμος)

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ, σύμφωνα με το καλεντάρι της και με την συνεργασία της Εφορείας αρχαιοτήτων Σερρών, και την υποστήριξη της περιφερειακής ενότητας Σερρών και της ΔΗΔΕΚΑ του Δήμου Αμφίπολης, διοργανώνει αγώνα δρόμου ( 5ος Βρασίδειος δρόμος ) στην Αρχαία Αμφίπολη με τους παρακάτω όρους:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2019.

2. ΤΟΠΟΣ: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

1. Δρόμος 9.700μ. για μαθητές-τριες Λυκείων και μεγαλύτερους με ώρα εκκίνησης 11:00

2. Δρόμος 2.000 μ. για μαθητές-τριες Γυμνασίων με ώρα εκκίνησης 11:05

3. Δρόμος 1.300μ. για μαθητές –τριες Δημοτικών Σχολείων με ώρα εκκίνησης 12:10

Στην διαδρομή των 2000 μ. μπορούν να αγωνισθούν και ελεύθεροι αθλούμενοι (άνδρες και γυναίκες) κάθε ηλικίας

4. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Α) 9.700μ. Αφετηρία και τερματισμός: Aρχαιολογικό Μουσείο (υψ. 88μ.) Πύργος Μαρμαρίου ( υψ. 7 μ.) – Αρχαία ξύλινη γέφυρα Παραποτάμιος οδός –Μνημείο Λέοντος (υψ. 2 μ) -Κάτω Αμφίπολη(υψ. 13)- Αρχαίο Γυμνάσιο (υψ. 86 μ. ) Μουσείο.

Η διαδρομή είναι κυκλική και καλύπτεται κατά 80% από άσφαλτο.

Β) 2.000μ. Αφετηρία και τερματισμός: Aρχαιολογικό Μουσείο.

Αρχαιολογικό Μουσείο(υψ.88 μ)-Αρχαίο Γυμνάσιο(υψ. 86μ)- Aρχαιολογικό Μουσείο με ενδιάμεσο μεγαλύτερο ύψος 112 μ. Η διαδρομή είναι κυκλική και στο μεγαλύτερο μέρος χωμάτινη

Γ) 1.300 μ. Αφετηρία Αρχαίο Γυμνάσιο(υψ.86μ. – Τερματισμός Aρχαιολογικό Μουσείο (υψ. 88μ.) με ενδιάμεσο μεγαλύτερο ύψος τα 112μ. Η διαδρομή στο μεγαλύτερο μέρος είναι χωμάτινη.

Στην μεγάλη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί εφοδιασμού νερού.

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ μαθητές-τριες δημοτικών σχολείων, βετεράνοι και ανεξάρτητοι αθλητές.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση της ΕΑΣ ΑΝΜΘ ή 1.30 ώρα πριν την εκκίνηση στην Γραμματεία των αγώνων.

7. ΕΠΑΘΛΑ: Στους τρεις πρώτους νικητές-τριες κάθε διαδρομής θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα και σε όσους τερματίσουν αναμνηστικά μετάλλια

8. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Δεν θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης των αθλητών.

9. ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ:

Οι συμμετέχοντες-δρομείς στη διοργάνωση γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές ζημιές ή φθορά στην υγεία τους. Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ευθύνη και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση. Οι δρομείς μετέχουν με δική τους ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο πριν τους αγώνες.

Τα παιδιά – με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους – θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά πριν τους αγώνες.

Οι αθλητές των σωματείων θα πρέπει να έχουν μαζί τους την κάρτα υγείας ή θεωρημένο το δελτίο υγείας όπως ο νόμος 2725/1999 ορίζει και όπως τροποποιήθηκε με τον ν.3708/2008 και αντικαταστάθηκε με την παρ. 9 του άρθρου 16 του ν.4479/2017 και την 24/12/2018 κοινή υπουργική απόφαση υπουργού υγείας και υφυπουργού αθλητισμού .

Οι ανεξάρτητοι δρομείς θα συμπληρώνουν την υπεύθυνη δήλωση πιστοποίησης της υγείας και για τους ανήλικους οι γονείς τους, η οποία θα υπάρχει στην γραμματεία των αγώνων

Παρατήρηση: Η συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Την ημέρα του αγώνα στους αρχαιολογικούς χώρους η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

10. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από τον γιατρό των αγώνων και τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τους Ραδιοερασιτέχνες, το προσωπικό Πρώτων Βοηθειών και τις Εθελοντικές Ομάδες, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

11. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1 Κάθε αθλητής – αθλήτρια θα λαμβάνει ένα (1) προσωπικό αριθμό και ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας.

Οι αριθμοί συμμετοχής πρέπει να συγκρατούνται με τις 4 παραμάνες, μία σε κάθε γωνία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτουν και, επιπλέον, πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως ορατοί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι αριθμοί συμμετοχής είναι προσωπικοί. Δεν μεταβιβάζονται και δεν δίνονται σε άλλο άτομο αυθαίρετα χωρίς προηγούμενη έγκριση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.

12.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. Τεχνικός υπεύθυνος του αγώνα ορίζεται ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ κ. Ζορμπάς Σταύρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *