Τανωμένο σορβά ποντιακή σούπα

Νικόλας Χατζηπαναγιωτιδης

4 μερίδες
2 λίτρα νερό
250 γρ. κορκότο ή πλιγούρι
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ. σ. βούτυρο αγελαδινό
1 κ. σ. αποξηραμένο δυόσμο
αλάτι

Εκτέλεση με πολυ αγαπη

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με το κορκότο, το οποίο έχουμε ξεπλύνει καλά και αλατίζουμε.
Αφού βράσει το κορκότο καλά και χυλώσει, παίρνουμε 3-4 κουτάλες της σούπας ζουμί σε ένα βαθύ μπολ και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ώστε να είναι χλιαρό.
Ανακατεύουμε το στραγγιστό με το ζουμί από την κατσαρόλα που έχουμε χωρίσει, ρίχνοντας το ζουμί σιγά-σιγά για να μην κόψει το στραγγιστό.
Μόλις γίνουν ένα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά ώστε να μην έχει μέσα σβόλους, να γίνει ένα μείγμα και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Καίμε το βούτυρο μαζί με τον δυόσμο.
Περιχύνουμε αμέσως τη σούπα με το αρωματισμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Εδώ χωρίς να κάψω βούτυρο,απλά με λίγο ελαιόλαδο για μια πιο υγιεινή εκδοχή της σούπας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο